Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAI ÚT 90. NAPPALI KÉPZÉS: +3622 / 343-849, FELNŐTTKÉPZÉS: +3630/385-4083, OM AZONOSÍTÓ 102 759
Pénteken délelőtt rendezték meg az Aranykéz Középiskola és Szakiskola szokásos smink- és fodrászversenyét, az Aranykéz Kupát. A versenyen több iskolából és korosztályból is érkeztek versenyzők, akik idén a Mentsük meg a Földet! tematika mentén dolgoztak.

Sminkek és frizurák a környezetvédelem jegyében - idén is megrendezték az Aranykéz Kupát

Az Aranykéz Középiskola és Szakiskola már húsz éve rendezi meg hagyományos fodrász, smink és körömépítő szakmai versenyét.

Az induló csapatok között nem csak a székesfehérvári intézmény diákjai voltak, hanem a régió, valamint az ország több iskolájából is érkeztek versenyzők. A csapatok három főből – egy fodrászból, egy kozmetikusból és egy modellből – álltak, munkájukat pedig egy 12 fős, szakértő zsűri bírálta el.

A tanulók a Save the planet!, azaz a Mentsük meg a Földet! tematikában versenyeztek.

Ez volt a szakmai megmérettetés harmadik köre, az első fordulóban a csapatoknak egy prezentációt kellett bemutatniuk eddigi munkáikból, majd a második fordulóban a verseny idei témájához csatlakozva egy olyan TikTok-videót kellett készíteniük, amelyben a szépészeté és a környezetvédelemé a főszerep.

Az egyik székesfehérvári csapat fodrásza, Tornyai Áron szerint a verseny egyik nagy kihívását a 60 perces időlimit adja, hiszen ennyi idő alatt ilyen részletes, tematikához is illő frizurát nehéz elkészíteni.

Székely Krisztina, az Aranykéz Középiskola és Szakiskola igazgatója is kifejezetten nehéznek nevezte az Aranykéz Kupa idei témáját, de ahogy a köszöntőjében fogalmazott: első hallásra talán nehéz összekapcsolni a szépészetet és a környezetvédelmet, valójában azonban évek óta kéz a kézben járnak.

A versenyen használt anyagok például szinte kivétel nélkül kőolajszármazékoktól mentesen, környezetkímélő módon készülnek, valamint számos olyan terméket használnak, melyek csomagolása újrahasznosítható.

„Ez a Föld egyszeri és megismételhetetlen, éppen ezért a mi feladatunk óvni.” – mondta az igazgató, aki hozzátette: sok versenyző álmai szakmáját gyakorolhatja ezen a napon, ezért mindig örömteli megrendezni ezt a versenyt.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy az önkormányzat kiemelten támogatja a fiatalságot, az ilyen versenyek pedig nagy erőt adhatnak a diákoknak későbbi karrierjük elkezdéséhez. Kiemelte az iskolák és a közösség erejét, melynek eredményeképpen ma is egy sikeres versenyt rendezhettek meg.

Aranykéz Kupa - smink- és fodrászverseny a környezetvédelem jegyében

Aranykéz Kupa – smink- és fodrászverseny a környezetvédelem jegyében

A megnyitó után mindenki megkezdte a munkát: a közel száz résztvevő egyik fele a sminkeket készítette, a másik pedig különleges frizurákat igyekezett varázsolni. A zsűri olyan szempontokat vett figyelembe a pontozás során, mint az esztétikum, a kreativitás és az összhang. A legjobb három helyezetten túl a résztvevő szakmai támogatók különdíjban részesítették a szerintük legkiemelkedőbb csapatokat.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/sminkek-es-frizurak-a-kornyezetvedelem-jegyeben-iden-is-megrendeztek-az-aranykez-kupat?fbclid=IwAR1FjQ2XTqzeWqbxOXZXPkakr-sRc-S1M_Hnbgf2zwYX8L9abGeXyEXxIsw