Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAI ÚT 90. NAPPALI KÉPZÉS: +3622 / 343-849, FELNŐTTKÉPZÉS: +3630/385-4083, OM AZONOSÍTÓ 102 759

HAT-20-02-0016 projekt beszámoló második út – Magyarország 2022. „Drakula nyomában”

1. nap: az első nap a megtett nagy távolság miatt elsősorban utazással telt, megérkezés után elfoglalták a szállást, vacsora és pihenés következett.

2. nap: az Aranykéz Kupa napja, indulás Székesfehérvárra, ahol iskolánk diákjai fogadták a vendégeket, itt gyors készülődés, tanműhelyek bemutatása, versenyfelkészülés, próbasmink, próbahaj készítése. A versenyzőknek már elő voltak készítve a tornateremben a versenyasztalok, versenytükrök. A többieknek, akik nem versenyeztek városnéző program, délután városi séta, belváros, Püspöki palota, Egyházmegyei múzeum, Országalma, harangjáték, Kató néni és Mujkó szobra, Nemzeti sírkert, Török udvar, Fekete Sas patikamúzeum, Deák képtár, Csók István képtár, Bory vár és egyéb helyi nevezetességek. Este közös farsangi buli az iskola tornatermében a Vámpírok bálja mottó alatt.

3. nap: hétvégén Budapesten városnézés buszos és gyalogos egyaránt, Citadella, Várnegyed, Budai vár, Halászbástya, Mátyás templom, Hadtörténeti Múzeum, Széchenyi Lánchíd, Andrássy út, Hősök tere, Városliget, Állatkert, Margit sziget, délután szabad program.

4. nap: iskolai látogatás Székesfehérvárra, út közben Miska huszár szobrának megtekintése, a Dinnyési várparkban látogatás, séta a Velencei tó partján, majd a két iskola diákjai egy kötetlen beszélgetés keretében találkoztak újra. Kiértékelték a verseny eredményeit és megbeszélték a jövő évi terveiket. Délután a belvárosban tettek közösen egy nagy sétát, fagyizás, plázázás volt a szabadprogram.

5. nap: indulás haza, hosszú az út így más program az utazáson kívül már nem fért bele.

 

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!