Bemutatkozás

Az iskola neve, címe:
Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
8000 Székesfehérvár, Budai u. 90.
Tel.: 22/343-849
e-mail: iskola@aranykezoktatas.hu
honlap: www.aranykezoktatas.hu

Az iskola rövid története:
Az alapítványi fenntartású Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 2000-ben alakult, azzal a céllal, hogy alternatívát nyújtson a szakközépiskolai képzés mellett, a szakképzés iránt érdeklődő szülők és diákok számára. Intézményünk, az Alba School iskolafenntartó alapítvány
támogatásával, maga mögött tudhat már, az eltelt több mint 20 év során, több száz sikeres érettségiző és sikeres szakmunkásvizsgát megszerző tanulót, több szakmában; mind nappali, mind felnőttképzés területén.
Tevékenységünkben kiemelt hangsúlyt kap a szakmai oktatás. Tanulóink már 9. osztálytól kezdve alapozó gyakorlati képzésben részesülnek fodrász, kozmetikus, kézápoló és műkörömépítő vagy fotográfus szakirány szerint.

A gyakorlati képzéseink saját iskola tanműhelyeinkben zajlanak  Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Veszprémben.

Kozmetikus tanműhelyünk kiemelt Ilcsi tanműhelyként működik, tehát főként Ilcsi Szépítő Füvek termékeivel folyik az oktatás és a vendég-kiszolgálás. Tanulóink az országos és nemzetközi megmérettetések mellett saját rendezésű versenyeinken is bizonyíthatják tehetségüket, tudásukat.
A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatást sem hanyagoljuk. Gondot fordítunk a hozzánk kerülő diákok felzárkóztatására, majd az érettségihez közeledve a külön felkészítők megszervezésére. Támogatjuk diákjainkat az előrehozott érettségi vizsga letételében, és természetesen a regionális és országos tudáspróbákon való megmérettetésben is.
Tanulóink a 12. évfolyam végén érettségi vizsgát tesznek, ezt követően technikusi évfolyamokon tanulják a választott szakmát.  A szakképzést technikusi minősítő viszga zárja le.
Érettségi utáni képzéseket is indítunk nappali tagozaton, továbbá felnőtt oktatásban folyamatosan indulnak csoportok fodrász vagy kozmetikus szakmákban.
Továbbá felnőtt oktatásban indulnak csoportok több szakmában: fodrász; kozmetikus;  kéz- lábápoló és műkörömépítő.

138 fő tanuló jelenleg nappali tagozaton gimnáziumban és 37 fő a szakképzésben 1/13 és 2/14 fodrász-kozmetikus szakirányon. A pedagógus munkakörben dolgozó munkatársak száma 14 fő, ebből  7 fő főállású, 3 fő részmunkaidős, és 4 fő óraadó kolléga, további 2 fő főállású a pedagógus munkát segítő munkatárs, egy rendszergazda és egy iskolatitkár.

Székely Krisztina
igazgató
Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
8000 Székesfehérvár, Budai út 90.
22/343-849/15 mellék
06-20-274-5325
06-30-385-4083

Jelentkezz az Aranykéz Gimnázium technikusi képzéseire!

Amennyiben most érettségiztél, ajánljuk érettségi utáni nappali képzéseinket! Ha felkeltettük érdeklődésedet a Kapcsolat menüben tudsz érdeklődni.

Share this post