Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

SZÉKESFEHÉRVÁR, BUDAI ÚT 90. NAPPALI KÉPZÉS: +3622 / 343-849, FELNŐTTKÉPZÉS: +3630/385-4083, OM AZONOSÍTÓ 102 759

Bragamob, Bragaban Portugáliában szakmai előkészítő látogatás, oktatási, mobilitási tevékenység előkészítése.
Az előkészítő látogatás célja a külföldi partnerek feltérképezése, a munkahelyek pl. üzletek, szalonok látogatása, a tulajdonos és partner által biztosított elvárások, tevékenységek és munkakörülmények tisztázása, a tervezett munkaprogram időtartamának, szakmai tartalmának összeállítása, a helyi specifikusságok megismerése. Részletek egyeztetése pl. munkaruha, biztosítás, lakhatási körülmények, utazás, tömegközlekedés, étkezés, munkaidő és szünetek, szabadidő aránya. 
Az előkészítő látogatás eredménye, a tervezett program sikeres végrehajtása, ismeretszerzés és tapasztalatcsere. A helyi specifikus elvárások tisztázása, a tanulókkal szemben elvárt viselkedés, attitűd és magatartás, szakmai felkészültség, tevékenységi kör részletes megismerése.
Nyelvi, kommunikációs kompetenciák fontossága, idegen nyelvi jártasság. A kulturális különbségekből eredő elvárások tudomásul vétele. A terjesztés és disszemináció folyamatos, az intézmény honlapján és facebook profilján történik. A küldő intézmény a tanulási eredmények ismeretében az utazó diákcsoport nyelvi és adminisztrációs felkészítését megkezdte. A diákok mentorálása a kiválasztást követően elkezdődött, szakmai felkészítést a programban részt vevő szakoktatók végzik.
Nyelvi felkészítést az idegen nyelv szakos tanárok, országismereti, szakmai etika és kommunikációs felkészítést pedig szakmai oktatók végzik.

A továbbképzés programja / szakmai látogatás (job shadowing) munkaterve
Tue 13 Wed 14 Thu 15 11h30: Meeting @ Bragamob 10H: Professional Visits (Beaumi; Elisabete Cabeleireiros; Elegance) Lunch with Bragamob Arrival 15H: Professional visits (Beleza Oculta; Patrícia Rodrigues; Irreverência Cabeleireiros) Transfer to Port ….