Bemutatkozás

Az iskola neve, címe:
Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
8000 Székesfehérvár, Budai u. 90.
Tel.: 22/343-849
e-mail: iskola@aranykezoktatas.hu
honlap: www.aranykezoktatas.hu

Az iskola rövid története:
Az alapítványi fenntartású Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola 2000-ben alakult, azzal a céllal, hogy alternatívát nyújtson a szakközépiskolai képzés mellett, a szakképzés iránt érdeklődő szülők és diákok számára. Intézményünk, az Alba School iskolafenntartó alapítvány
támogatásával, maga mögött tudhat már, az eltelt 19 év során, több száz sikeres érettségiző és sikeres szakmunkásvizsgát megszerző tanulót, több szakmában; mind nappali, mind felnőttképzés területén.
Tevékenységünkben kiemelt hangsúlyt kap a szakmai oktatás. Tanulóink már 9. osztálytól kezdve alapozó gyakorlati képzésben részesülnek fodrász, kozmetikus, kézápoló és műkörömépítő vagy fotográfus szakirány szerint. Ezen kívül 4+1 évf. gimn. nyelvi előkészítő osztályt is indítunk, választható nyelv az angol vagy a német.
A gyakorlati képzéseink saját iskola tanműhelyeinkben zajlanak, Székesfehérváron és Veszprémben.
Kozmetikus tanműhelyünk kiemelt Ilcsi tanműhelyként működik, tehát főként Ilcsi Szépítő Füvek termékeivel folyik az oktatás és a vendég-kiszolgálás. Tanulóink az országos és nemzetközi megmérettetések mellett saját rendezésű versenyeinken is bizonyíthatják tehetségüket, tudásukat.
A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatást sem hanyagoljuk. Gondot fordítunk a hozzánk kerülő diákok felzárkóztatására, majd az érettségihez közeledve a külön felkészítők megszervezésére. Támogatjuk diákjainkat az előrehozott érettségi vizsga letételében, és természetesen a regionális és
országos tudáspróbákon való megmérettetésben is.
Tanulóink a 12. évfolyam végén érettségi vizsgát tesznek, ezt követően szakképző évfolyamokon tanulják a választott szakmát, mely évfolyamok számát korábbi tanulmányaikra tekintettel csökkenteni tudtuk, 1 évvel. A szakképzést OKJ-s szakmunkásvizsga zárja le.
Érettségi utáni képzéseket is indítunk fodrász vagy kozmetikus szakmákban.
Továbbá felnőttképzésben is folyamatosan indulnak OKJ-s tanfolyamaink, több szakmában: fodrász; kozmetikus; fotográfus- és fotótermék kereskedő; kéz- lábápoló és műkörömépítő; villanyszerelő.
Ezen szakmákon kívül, terveink és lehetőségeink szerint, bővítjük az oktatandó szakmák körét (stylist, szépségtanácsadó, svéd- és gyógy masszőr).

159 tanuló van jelenleg nappali tagozaton, ebből 37 fő a szakképzésben tanul 2/14 (fodrász-kozmetikus szakirányon), 20 fő felnőttoktatásban érettségi felkészítő osztályban esti tagozaton 11/B. A pedagógus munkakörben dolgozó munkatársak száma 14 fő, ebből  7 fő főállású, 3 fő részmunkaidős, és 4 fő óraadó kolléga, további 2 fő főállású a pedagógus munkát segítő munkatárs, egy rendszergazda és egy iskolatitkár.

Székely Krisztina
igazgató
Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
8000 Székesfehérvár, Budai út 90.
22/343-849/15 mellék
06-20-274-5325
06-30-385-4083

Jelentkezz az Aranykéz Gimnázium felnőtt képzési tanfolyamaira! Amennyiben most érettségiztél, ajánljuk érettségi utáni nappali tanfolyamainkat! Ha felkeltettük érdeklődésedet a Kapcsolat menüben tudsz érdeklődni.

A következők is érdekelhetnek..