Óvodai dajka

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, valamint az egészségi alkalmasság. A tanfolyam időtartama: 9 hónap. Elméleti (288 óra) és gyakorlati (192 óra) képzés.

Óvodai Dajka (OKJ 32 140 01)

Te is lehetsz óvodai dajka

Te is lehetsz óvodai dajka

A munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. A dajka, képes legyen a gondozó és nevelőmunkában részt venni, elsősegélyt nyújtani és takarítási feladatokat ellátni. Ajánljuk azoknak az általános iskolát végzett lányoknak, akik kedvet és elhivatottságot éreznek az óvodás korú gyermekekkel való foglalkozáshoz. Képzésünkre várjuk a már óvodában dolgozó, szakképesítéssel még nem rendelkező dajkákat is, továbbá azokat, akik bébiszitterként szeretnének dolgozni.

  • Nyilvántartásba vételi szám: E-000537/2014/A008

Tananyag tartalom:

Nevelési ismeretek gyakorlati alkalmazása: óvodai dajka megtanítja a gyermekeknek az önkiszolgálást, a naposi feladatokat koordinálja. Felügyeli és segíti az öltözködést. Kertészkedik a gyermekekkel. A kézműves foglalkozások eszközeit előkészíti, a foglalkozásokon segíti a gyermekek munkáját. Bábot, ajándékot, egyszerűbb játékeszközöket készít.
Higiéniai előírások szabályai: felügyeli a mosdó használatát, tanítja a tisztálkodást. Szükség esetén tisztába teszi a gyermekeket. Rendbe teszi, kitakarítja a termet és az óvoda környezetét, a textíliákat kimossa, vasalja.

A következők is érdekelhetnek..