Kulináris akadémia tanfolyam, 10 alkalom

Kulináris akadémia a hétköznapok cukrászata, avagy az „édes élet” otthon

Tanfolyam:

  • Kiknek? Akik már tudnak, de még bizonytalanok, akik még nem tudnak, de szeretnének és mindenkinek, aki szereti az édességeket és a hasát.
  • Mikor? 2015. április 10-től péntek délutánonként 14.30-tól 19.00-ig
  • Hol? Türr István Képzőközpont (Seregélyesi út) tankonyhájában
  • Kivel? Molnár Izabella mestercukrász, szakoktatóval
  • Mennyiért? A 10 alkalmas tanfolyam ára 90.000 Ft, amely összeg tartalmazza az anyagköltségeket is, részletben is fizethető.

Témakörök:

1. alkalom: ismerkedés az eszközökkel, anyagokkal, konyhafelszereléssel

  • Csábító eszköz-arzenál az áruházakban. Milyen eszközöket érdemes, és melyeket fölösleges megvenni?
  • Alapanyagok, melyeket nem használunk, pedig érdemes lenne.
  • Néhány szó a legegyszerűbbnek tűnő tésztáról, a piskótáról. A sokrétűen felhasználható babapiskóta, különböző alapanyagokból.

2. alkalom: különböző összetételű piskóták készítése, alapkrémek, amelyeket aztán tovább ízesíthetünk. variációk egy témára.

3. alkalom: egyszerű torták készítése a piskótától a díszítésig.

  • Hogyan lesz egyenes, „sarkas” a tortánk?
  • Különböző bevonó anyagok használata.
  • Hogyan használjuk a tortabevonót?
  • Apró trükkök, amelyeket a szakácskönyvek nem említenek: olvasztás, hígítás, bevonás, díszítés és társaik.
  • Csoki torta, ahogy mi szeretjük

4. alkalom: a hagyományos dobos torta készítése.

5. alkalom: a tejszínes torták titkai.

  • Mitől „áll meg” a tejszínhab?
  • Tejszínes oroszkrém torta

6. alkalom: a fekete-erdő torta, és változatai.

7. alkalom: krémes készítése a vajas tésztától a sárgakrémig.

8. alkalom: különböző összetételű linzer tészták (gyúrt), és a belőlük készült sütemények.

9. alkalom: a forrázott tészta titkai: : a tejszínes képviselő fánk, és kistestvérei a profiterol, és egyéb fánkok, amikről még szót ejtünk.

10. alkalom: díszítési trükkök:

  • egyszerű díszítés vajkrémmel, csokival
  • különleges díszítés marcipánnal, marcipánvirágok készítése

Mindezekhez adunk otthon is használható, kipróbált recepteket. A kurzus sikeres elvégzése tanúsítvánnyal zárul.

A következők is érdekelhetnek..