OKJ képzések, OKJ tanfolyamok Székesfehérváron és Veszprémben

Fogtechnikus képzés, OKJ tanfolyam Székesfehérváron és Veszprémben

Fogtechnikus képzés indul OKJ és nemzetközileg elismert Europass oklevéllel!

Jó kézügyességgel rendelkezel? Mindig alapos és precíz munkát végzel? Jelentkezz hamarosan induló fogtechnikus képzésünkre és alapozd meg a jövőd egy mindig piacképes szakmával!

Egy ötletes kínai, valamikor a XVI. században találta fel a fogkefét

A pótlásokat akkor elefánt- és marhacsontból, vízilóagyarból faragták, ritkábban aranyból és ezüstből vagy halott emberekből származó foggal készítették.

Jó tanulság az utókornak, hogy a tévhiteket, ha már egyszer elterjedtek, tán még a fogszuvasodásnál is nehezebben lehet kiirtani: az európai kultúrákban ugyanis még a XIX. századig fellelhető a fogat belülről rágó férgecske meséje.

A fogakat már az ókorban is igyekezték pótolni. Kezdetleges fogpótlások már az i.e. X-IX. századból is fennmaradtak. Az etruszkok aranypántok segítségével a maradék fogakhoz rögzített, hídszerű fogműveket készítettek.

A fogászat rohamos fejlődés után ért el a mai szintre, de a fejlődés nem állt meg, és nap mint nap új meglepő eljárásokkal gazdagodik.

Ha érdekel a téma és szeretnél egy piacképes szakmát, jelentkezz fogtechnikus képzésünkre!

A 3 féléves fogtechnikus képzés ideje alatt elsősegélynyújtást, ergonómiát, fertőtlenítést, kommunikációt, etikát valamint szakmai és elméleti alapismereteket sajátíthatsz el, továbbá mestertől lesheted el a gyakorlati fogásokat.

Fogtechnikus munkaterületének leírása:

A fogtechnikus team-munkában, a fogorvossal és az asszisztenciával, valamint a közreműködésével fogtechnikai laboratóriumban fogpótlásokat, restauratív protetikai és fogszabályozó készülékeket készít, illetve javításokat végez.

A fülilleszték-készítő az audiológiai szakrendelés megrendelése alapján elkészíti a dobozos, fül mögötti vagy fülbe helyezhető hallásjavító készülék egyéni illesztékét, az egyéni, fülbe helyezhető hallókészülék házát (héját).

Fogtechnikus képzés időtartama 18 hónap, a gyakorlati képzés az első elméleti blokkot követően kezdődik. 300 óra elmélet és 540 óra gyakorlat. Az órák ideje heti egy alkalommal 15.00-19.00 között hétköznap.

Fogtechnikus képzés moduljai:

2381-06 Elsősegélynyújtás, ergonómia, fertőtlenítés

2382-06 Kommunikáció, etika

2383-06 Kivehető fogpótlás készítése 1.

2384-06 Kivehető fogpótlás készítése 2.

2385-06 Rögzített fogpótlás készítése 1.

2386-06 Rögzített fogpótlások készítése 2.

2387-06 Fül illeszték készítése

2388-06 Kombinált munkák készítése

Az fogtechnikus szakmai vizsga sikeres letétele után (mely gyakorlati, szóbeli és írásbeli vizsgarészekből áll) az Országos Képzési Jegyzék szerinti, OKJ 52 726 01 0010 5201 számú fogtechnikus szakképesítést szerezheted meg.

Kérj bővebb információt hamarosan induló fogtechnikus képzésünkről!

Kérlek, add meg a vezetékneved!
Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!